Facebook Twitter
Työ ja työllistyminen
Yhteiskunta ja demokratia
Ihmissuhteet
Tyytyväisyys
Syrjäytyminen
Epävarmuus ja turvattomuus

Työhön tulevan nuoren palkka voisi aluksi olla vähemmän kuin vastaavan tehtävän normaalipalkka

Klikkaamalla vastausta saat näytettyä/piilotettua vastauksen graafissa.

Kuvaus

Suhtautuminen nuorten alkupalkan alentamiseen muuttui kysely kyselyltä kielteisemmäksi vuodesta 1994 vuoteen 2007, mutta sen jälkeen kehitys näyttää pysähtyneen.

Vuonna 2013 hieman useampi suhtautui ajatukseen kielteisesti kuin myönteisesti. Trendin kääntyminen liittynee nuorisotyöttömyyden muutoksiin. Niin kauan kuin työttömyys oli laskussa, myös alkupalkasta tinkimisen kannatus laski, mutta talouden yskähdellessä myös työttömyysongelmaa arvioidaan uudelta pohjalta, jolloin myös palkka-ale vaikuttaa aiempaa realistisemmalta keinolta.

Nuorista miehistä useampi (53 %) kuin nuorista naisista (44 %) hyväksyisi palkka-alen. Ikäryhmien välillä ei ole eroja. Opiskelupaikan mukaisessa vertailussa kannatus on pienintä lukiolaisten (43 %) ja suurinta yliopisto-opiskelijoiden (55 %) parissa. Varsinkin korkeasti koulutettujen nuorten joukossa ajatus on kasvattanut suosiotaan viime vuosina.

Lisätietoa: Nuorisobarometri 2013

Asetukset

Kuvaajan muoto

Kuvaajan tyyppi

Yhteenveto Valitse vastaus

Yhteenvedossa näytetään kaikki vastausvaihtoehdot kerralla ja pystyt rajaamaan tiedon yhteen muuttujista (sukupuoli, ikä, koulutus ja asuinalue). "Valitse vastaus"-muodossa voit valita yhden vastauksista, sekä yhden tai useamman muuttujista.